Η Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού είναι αυτοτελής Πανεπιστημιακή Κλινική και ιδρύθηκε επίσημα το 2010 (ΦΕΚ 1091, 19.7.2010) στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών για να εξυπηρετεί εκπαιδευτικές, ερευνητικές και νοσηλευτικές ανάγκες στο πεδίο της Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις του Νωτιαίου Μυελού.

Η δημιουργία και η συνεχής εξέλιξη μίας εξειδικευμένης Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού και η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν κάθε ανθρώπου.

Η παροχή υπηρεσιών που βοηθούν τα άτομα που βιώνουν, ή είναι πιθανό να παρουσιάσουν, αναπηρία, να επιτύχουν και να διατηρήσουν τη βέλτιστη λειτουργία σε αλληλεπίδραση με το περιβάλλον τους.

        

Η χρηματοδότηση και η κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 3,000,000€, έγινε εξ ολοκλήρου από τον καταξιωμένο ναυπηγό μηχανικό κ. Δημήτριο Σφήκα με την υποστήριξη της συζύγου του κ. Βέρας Σφήκα, Πρόεδρο της Γερμανικής σχολής στην Αθήνα. Παραδόθηκε στην πολιτεία έτοιμο για λειτουργία το 2011 με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και τα πρότυπα των πανεπιστημίων Μονάχου και Αμβούργου.